De Freonskip
Geschiedenis van "De Freonskip"

Op 17 juli 1967 namen Titus en Willy de Wolff de twee panden op de Vitusdyk 15 en 17 over, die daarvoor werden beheerd door Teake en Cobe Witteveen. De huidige "Freonskip" stond toen leeg. De naam "De Freonskip" bestond al wel en was verbonden aan Vitusdyk 17.

Maar op 24 juni 1976 werd het huidige pand door de familie de Wolff in gebruik genomen en in 1977 verkochten ze het eerste pand. "De Freonskip" was grondig verbouwd en bezat ten tijde van de opening inmiddels een grote zaal. Vanaf die tijd kon het bedrijf putten uit voldoende faciliteiten om aan de meeste vraag te voldoen en draaide het bedrijf op volle toeren. "De Freonskip" werd een welbekend begrip in Blauwhuis en de wijde omgeving.


Na 35 jaar actief geweest te zijn in de zaak besloten Titus en Willy, dat de tijd was gekomen het wat rustiger aan te doen en ze besloten een mini-camping op te zetten. Zoon Gerard de Wolff en Gerda Kuiper hebben inmiddels de dagelijkse leiding overgenomen. Nieuwe mensen; nieuwe ideeën. Maar eerste prioriteit blijft de garantie voor kwaliteit en gezelligheid.

 

 

 

Foto van het cafe toendertijd